Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Geologi: Examensarbete för kandidatexamen

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Ett examensarbete ger en fördjupning inom ett område av geologin och är normalt det som avslutar en geologutbildning. Detta examensarbete är för dig som ämnar ta ut en naturvetenskaplig kandidatexamen i geologi. Arbetet syftar till att självständigt lösa en begränsad uppgift inom föreskriven tid och att redovisa den i form av en uppsats i institutionens publikationsserie för examensarbeten. Arbetet kan ingå i ett större grundvetenskapligt forskningsprojekt eller ha en direkt tillämpad frågeställning. Det skall också presenteras muntligt och försvaras vid ett seminarium. Val av ämne sker i samråd med handledare. Projektförslag kommer att finnas i god tid före kursstart, men har du idéer och kontakter kan du komma med ett eget projektförslag. Inom kursen ligger vissa obligatoriska undervisningsmoment.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Geologiska institutionen

Besöksadress
Sölvegatan 12, 223 62 Lund

Postadress
Sölvegatan 12, 223 62 Lund

+46 46 222 78 65

http://geologi.lu.se/

Karl Ljung

Studievägledare

karl [dot] ljung [at] geol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet samt 90 hp i geologi, inkluderande GEOB21 Livets utveckling och jordens klimat, 15 hp, GEOB32 Mineral och bergarter, 15 hp, GEOB33 Sedimentologi och strukturgeologi, 15 hp, GEOB24 Från istid till nutid och Sveriges regionalgeologi, 15 hp samt GEOB25 Geologi i samhället, 15 hp, eller motsvarande kurser från annat lärosäte.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

20 mars 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)-
Högskoleprovet (HP)-

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 23 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Geologi: Examensarbete för kandidatexamen är 38 750 SEK.