Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Offentlig upphandling

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Den offentliga upphandlingen omsätter varje år enorma belopp. Den är många gånger nödvändig för att den offentliga sektorn ska kunna utföra sina uppdrag och är dessutom viktig för många företags existens. Den rättsliga regleringen kring den offentliga upphandlingen kan många gånger upplevas som komplicerad och svåröverskådlig.

Kursen syftar till att ge fördjupade kunskaper, färdigheter och förmågor i regelverket om offentlig upphandling, vilket omfattar såväl lagen om offentlig upphandling som övrig upphandlingsrättslig lagstiftning.

Under kursen behandlas det upphandlingsrättsliga regelverkets roll i det omgivande samhället och de olika moment som krävs för att genomföra en upphandling. Mera specifikt behandlas bland annat upphandlingssektorer, upphandlingsförfaranden, ramavtal, leverantörers skyldigheter och rättigheter, tilldelningskriterier och utvärdering av anbud, hållbarhet, upphandlingar under tröskelvärdena, avtalsrättsliga frågor och ändringar av kontrakt samt rättsmedel och civilrättsliga följder.

Kursen fordrar mycket god färdighet i svenska språket.  Du behöver kunna uttrycka dig väl i skrift och vara beredd att ägna mycket tid åt att läsa kurslitteratur.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Sofia Rosendahl

Telefon: +46 46 2227895

E-post: sofia [dot] rosendahl [at] har [dot] lu [dot] se

Institutionen för handelsrätt

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt kurs motsvarande HARA40/HARA50 Juridisk översiktskurs, 15 hp, eller HARA23 Förvaltningsrättslig översiktskurs, 15 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

1 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

24 mars 2025 - 8 juni 2025

Ansökan

Sista ansökningsdag 2024-10-15

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Offentlig upphandling är 30 000 SEK.