Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Judaistik: Fördjupningskurs

Kurs 7,5 högskolepoäng

Under den här kursen fördjupar du dig i judiskt tänkande genom att antingen fokusera på sionistiskt tänkande eller på judiskt mystikt tänkande.

I alternativet med sionistiskt tänkande fokuserar vi på centrala tänkare och ideologer som på olika sätt formade den framväxande sionismen och det samhälle som senare utropades som staten Israel. Ett urval av dessa ideologers texter läser vi i översättning och diskuterar i seminarieform. Fokus på denna kurs är lagd till åren 1880-1948, men kursen inkluderar även staten Israels historia och hur dessa tidiga ideologers tänkande genomsyrar dagens israeliska samhälle.

I alternativet med judisk mystik fokuserar vi på den judiska mystikens historiska utveckling och huvudtankar, där vi under kursens gång läser utdrag ur några centrala mystika texter i översättning och i seminarieform diskuterar deras innehåll. Studierna inleds med en grundlig kronologisk genomgång av den judiska mystikens olika uttryck och avrundas genom några tematiska nedslag i frågeställning som till exempel rör gudssyn, människosyn, eskatologi och förhållandet mellan gott och ont.

Kursen går att läsa som fristående kurs såväl på campus och som på distans via internet. På campuskursen ges klassrumsundervisning om antalet aktiva studenter är minst tre stycken, annars ges denna undervisning via internet då dator och internetuppkoppling samt ett fungerande headset är en förutsättning för att följa undervisningen i sin helhet.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ctr.lu.se/kurs/JUDC13

Kontakt

Centrum för teologi och religionsvetenskap
Helgonavägen 3, LUX - Hus B, Lund
Box 192, 221 00 Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt JUDA12 och JUDA13 och RHBB03 och JUDB13

Urval

Platsgaranti

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På svenska

2 september 2019 - 3 november 2019

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Judaistik: Fördjupningskurs är 12 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen