Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konstnärligt masterprogram i musik, Sång

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen

Beskrivning

Musikhögskolan i Malmö är en ledande utbildningsinstitution inom musik. Vi erbjuder gedigna utbildningar för dig som vill jobba professionellt som musiker, kyrkomusiker, tonsättare eller musiklärare. Med en tydlig internationell profil för vi konsten framåt – alltid med passionen för musik och lärande i centrum.

Masterprogrammet i musik med inriktning klassisk sång är en tvåårig universitetsutbildning på heltid som vänder sig till dig som vill utvecklas som sångare inom västerländsk konstmusik eller sångstudier.

Under studierna får du lära dig att forma och finslipa din tekniska och konstnärliga förmåga, både som solist och i ensembler tillsammans med andra sångare och instrumentalister. Stor vikt läggs vid utvecklingen av din scennärvaro och övergripande förmåga att forma ditt framträdande. Du får också möjlighet att framträda inför olika publiker, en erfarenhet som ger dig en solid grund att stå på och en spets till ditt konstnärskap. 

Antagning

Anmälan till detta program sker via www.antagning.se under perioden 2 december, 2024 - 15 januari, 2025. 

För att bli antagen till våra program krävs att du genomför antagningsprov vid Musikhögskolan i Malmö. Det är viktigt att du tar del av informationen om antagningsprovens genomförande samt vad som gäller för just det program som du söker på webbplatsen för Musikhögskolan i Malmö. 

Mer information om programmet och antagning finns här:
https://www.mhm.lu.se/utbildning/musiker-och-kyrkomusikerutbildningar/s…

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

E-post: admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Utöver grundläggande behörighet för högskolestudier på avancerad nivå krävs särskild behörighet enligt följande: Konstnärlig kandidatexamen i musik 180 hp eller motsvarande samt godkänt urvalsgrundande antagningsprov till musikerutbildningen.

Urval

Baserat på antagningsprov

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2025

Dagtid Malmö, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

1 september 2025 - 6 juni 2027

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Konstnärligt masterprogram i musik, Sång är 380 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.

Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master