Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Matematik: Fourieranalys

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen är en valbar kurs på avancerad nivå för en naturvetenskaplig masterexamen i matematik. Kursen ger en introduktion till den moderna Fourieranalysens tekniker och dess tillämpningar inom matematikens olika områden.

Kursen övergripande mål är att ge en introduktion till den moderna Fourieranalysens tekniker och visa hur dessa tekniker kan användas inom matematikens olika områden samt dess tillämpningar. Kursen behandlar: Fourierserier, Fouriertransformen och den ändliga Fouriertransformen, L2-konvergens av Fourierserier, punktvis konvergens, Cesàro-medelvärden och Fejers sats, Weyls kriterium, Fouriers inversionssats, Parsevals och Plancherels satser, Poissons summationformel och Heisenbergs olikhet, exempel på tillämpningar inom fysik och inom andra områden inom matematiken, såsom dynamiska system, talteori och partiella differentialekvationer.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.maths.lu.se/

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studierektor: Anna-Maria [dot] Persson [at] math [dot] lu [dot] se 

Studievägledare: Kjell. Elfstrom [at] math [dot] lu [dot] se

 

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 90 hp, varav 75 hp i matematik inkluderande kunskaper som motsvarar kurserna MATB21 Flervariabelanalys 1, 7,5 hp, MATB23 Flervariabelanalys 2, 7,5 hp, MATB24 Lineär analys, 7,5 hp samt MATM12 Analytiska funktioner, 15 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2022

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

23 mars 2022 - 5 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Matematik: Fourieranalys är 18 125 SEK.