Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Matematik: Partiella differentialekvationer

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen är en alternativ-obligatorisk kurs på avancerad nivå för en naturvetenskaplig masterexamen i matematik. Kursens ger en grundlig introduktion till partiella differentialekvationer, som är ett viktigt redskap inom naturvetenskap och teknik.

Kursen behandlar:

  • Karakteristikmetoden och icke-linjära ekvationer av första ordningen.
  • Laplaces ekvation. Värmeledningsekvationen. Vågekvationen.
  • Cauchy-Kowalevskis sats.
  • Sobolevrum.
  • Existens, entydighet och regularitet för svaga lösningar till linjära elliptiska,paraboliska och hyperboliska ekvationer av andra ordningen.
  • Maximalprinciper för elliptiska och paraboliska ekvationer.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Matematik (naturvetenskapliga fakulteten)

Besöksadress
Sölvegatan 18A, 223 62 Lund

Postadress
Box 118, 221 00 Lund

http://www.matematik.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Engelska 6/B eller motsvarande samt minst 90 högskolepoäng i matematik, inklusive kunskaper motsvarande kurserna MATB24 Lineär analys, 7,5 hp, MATC12 Ordinära differentialekvationer 1, 7,5 hp och MATM12 Analytiska funktioner, 15 hp.

Kurserna MATM39 Integrationsteori, 7,5 hp och MATP35 Linjär funktionalanalys, 7,5 hp rekommenderas men är inte obligatoriska.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

20 mars 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 11 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Matematik: Partiella differentialekvationer är 19 375 SEK.