Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Miljö- och hållbarhetsvetenskap: Hållbarhetens politik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen är en obligatorisk kurs inom Masterprogram i miljö- och hållbarhetsvetenskap (LUMES), 120 hp, och ges under programmets andra termin.

I kursen diskuteras olika politiska ansatser och förhållningssätt till hållbarhetsfrågor i relation till den faktiska förmågan att hantera hållbarhetsutmaningar. Kursen tar upp centrala politiska faktorer samt hur vi kan förstå och skapa alternativa vägar till förändring. I kursen behandlas framför allt:

  • Begreppet politik och dess historik och beståndsdelar.
  • Aktuella politiska former och utmaningar i koppling till hållbarhetsfrågor och våra möjligheter att bemöta hållbarhetsutmaningar.
  • Hur politiska aktörer och processer sam- eller motverkar på olika nivåer och skalor, både över tid och rum.
  • Alternativa förhållningssätt till politiskt driven samhällsförändring, inklusive diskussioner om centrala element som rättvisa, religion och etnicitet.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studentkoordinator

Amanda Elgh

Telefon: +46 40 222 04 70

E-post: amanda [dot] elgh [at] lucsus [dot] lu [dot] se

Kontakta oss

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs fullgjorda kursfordringar om åtminstone 7,5 högskolepoäng inom programmet.

Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Urval

Samtliga behöriga som sökt i tid får plats.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 75%

På engelska

Studieperiod

15 januari 2024 - 22 februari 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, deltid 75%

På engelska

Studieperiod

20 januari 2025 - 27 februari 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Miljö- och hållbarhetsvetenskap: Hållbarhetens politik är 16 875 SEK.