Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Singer-Songwriter

Kurs 60 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som vill utvecklas som Singer-Songwriter mot en professionell nivå. Under kursen får du arbeta med att utveckla din musik, fördjupa ditt personliga uttryck och få kunskaper om tekniker och förhållningssätt som kan hjälpa dig i ditt skapande. Samtliga lärare på kursen är professionellt verksamma som låtskrivare, artister och/eller musiker.

Kursen utgörs till stor del av olika projektarbeten där du får skapa musik på egen hand, tillsammans med dina medstuderande i kursen samt i samarbeten med andra inriktningar på musikhögskolan. Kursen ger dig också grundläggande kunskaper om musik- och artistbranschen samt verktyg för att spela in och producera din musik.

Du som söker kursen ska skicka in arbetsprover bestående av tre egna låtar som ska vara framförda av dig. Utöver detta vill vi också ha en beskrivning av låtarna (se nedan), din musikaliska bakgrund, dina musikaliska nätverk och dina framtidsvisioner. Arbetsproverna och beskrivningen skickas med e-post till sisoantagning [at] mhm [dot] lu [dot] se senast 48 timmar efter sista ansökningsdag på antagning.se, så de som söker sista kvällen har möjlighet att få fram sina arbetsprover. Du kan skicka in ljud- och videofiler alternativt länkar till YouTube, Spotify, Soundcloud etc. Större filer kan skickas med filöverföringstjänster så som t ex WeTransfer (var noga med att ange ditt fullständiga namn). Efter bedömningen kallas sökande med godkända arbetsprover till spelprov på Musikhögskolan i Malmö. 

Beskrivningen av låtarna ska innehålla följande:
• låtens titel och upphovspersoner

• den sökandes roll/roller

• övriga medverkande

• hur den är inspelad och av vem

Ej komplett ansökan kommer inte att hanteras. 

Kurstid:
huvudsakligen dagtid, men vid enstaka tillfällen även kvällstid, måndag till torsdag - hösten 2022 och våren 2023.

Kursansvarig: Anders Hallbäck, anders [dot] hallback [at] mhm [dot] lu [dot] se

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt godkända arbetsprover och spelprov.

Urval

Platserna fördelas utifrån resultat på spelprovet

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Malmö, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Singer-Songwriter är 190 000 SEK.