Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Elektroakustisk musik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att skapa elektroakustisk musik.

Utgångspunkten är den musik som uppstod i mitten av 1900-talet med tonsättare som Karlheinz Stockhausen och Pierre Schaeffer och som sedan har utvecklats i en mängd riktningar. I kursen går vi gemensamt igenom kompositionsmetoder, estetiska riktningar och studioteknik inom elektroakustisk musik. Det egna musikaliska skapandet är centralt och därför är handledning i komposition och arbete i studio viktiga delar i kursen.

Tillgång till studio på skolan är begränsad utanför lektionstid, så tillgång till egen dator med någon form av DAW (Logic, Cubase eller liknande) underlättar lärandesituationen. 

Preliminärt kommer undervisningen att ske på en fast eftermiddagstid (mån, tis eller ons) en dag varannan vecka. Enstaka obligatoriska kursmoment kan även förekomma på andra tidpunkter. Mellan undervisningstillfällena arbetar kursdeltagarna på egen hand individuellt (och ev någon gång i grupp) med olika övningar/uppgifter.

Urvalet till kursen sker genom uppladdade arbetsprover. Ladda upp följande i samband med ansökan på https://lu.app.box.com/f/ccd0b1ff8bf14c3b80392e58e31b0531 :

Pdf med ett kort CV som beskriver din musikaliska bakgrund samt varför du önskar gå kursen.

1-3 arbetsprover i form av klingande ljudexempel på musik som du skapat och/eller spelat in/producerat (c 5-10 min sammanlagd tid). Du kan antingen ladda upp mp3-filer eller ladda upp länkar till videoklipp/ljudklipp som ligger tillgängligt öppet för alla att lyssna på online på ex YouTube, Soundcloud etc.

Arbetsprover ska vara uppladdade senast fredag 3/5 i en komprimerad mapp. Mappen ska ha namnformatet "förnamn.efternamn.zip"

Notera att du både måste anmäla dig på antagning.se OCH ladda upp arbetsprover på adressen ovan.

Kursansvarig: Daniel Hjorth; Daniel [dot] Hjorth [at] mhm [dot] lu [dot] se

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Minst 7,5 hp inom musik eller motsvarande, samt inskickade arbetsprov.

Urval

Urvalet baseras på antagningsprov som består av insända arbetsprover som bedöms av en jury utifrån kriterierna teknisk kompetens och hantverksskicklighet samt konstnärlig gestaltningsförmåga.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Malmö, deltid 12%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Elektroakustisk musik är 23 750 SEK.