Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samhällsvetenskaplig dataanalys - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen

Flera studenter sitter vid ett bord med varsin bärbar dator. Foto.

Beskrivning

Är du intresserad av samhällsvetenskaplig forskning och de olika sätt som forskningsprojekt kan utvecklas och genomföras?

Vad ska jag studera?

Programmet är ett tvärvetenskapligt masterprogram inom samhällsvetenskap som syftar till att ge dig en stark kunskap inom forskningsmetodik, forskningsdesign, forskningsmetoder och teori, vilka utgör grundstenarna i samhällsvetenskaplig empirisk forskning. Det främsta målet med programmet är att träna din förmåga att utveckla, förfina och genomföra samhällsvetenskapliga forskningsprojekt. Fokus i masterprogrammet ligger på processen att genomföra samhällsforskning, forskningsmetodik och tillämpad teori. Kursinnehållet omfattar intensiv träning i processen att bedriva samhällsforskning, forskningsdesign, metodologi, kvalitativa och kvantitativa metoder (studenter lär sig att analysera med hjälp av den moderna programmeringsspråket 'R'), samt tillämpad teori, teoribildning och relevanta tvärvetenskapliga teorier.

Den tredje terminen består av en 15-poängs valperiod som kan användas på olika sätt med godkänt disciplinärt fokus, inklusive en akademisk praktik, en icke-akademisk praktik eller en valfri kurs. Du kommer att få gott om möjligheter att utveckla din intellektuella förmåga, utvidga dina färdigheter och kompetenser, bygga upp ditt nätverk, samt förbereda dig för livet efter din masterexamen.

Detta är även ett internationellt masterprogram och undervisningsspråket är engelska. Det innebär bland annat att du ska ansöka om programmet på universityadmissions.se istället för antagning.se. Läs mer om programmet här: https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SASDA

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Program coordinator

E-post: master [at] sam [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Utbildningen förutsätter tidigare studier i samhällsvetenskap. För tillträde till programmet krävs minst en kandidatexamen med inriktning på ett av följande samhällsvetenskapliga områden: genusvetenskap, kulturgeografi, rättssociologi, socialantropologi, socialt arbete, sociologi, statsvetenskap och utvecklingsstudier eller motsvarande.

Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer i Lunds universitets tolkning.

Urval

Studentens förmåga att genomföra utbildningen är det huvudsakliga urvalskriteriet. Studenter rangordnas på grundval av tidigare studieresultat (betyg på kurser och examensarbete i kandidatexamen), engelsk språkfärdighet och en avsiktsförklaring som också inkluderar en kort beskrivning av tidigare erfarenheter/kunskaper i metod och metodologi. Eftersom utbildningen är tvärvetenskaplig eftersträvas en jämn fördelning av huvudområden inom gruppen. Antagna sökande från ett huvudområde får inte överstiga 30 % av samtliga antagna studenter. Den sökandes huvudområde kommer således att utgöra urvalskriterium i fall av många sökande från ett och samma huvudområde

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

30 augusti 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsvetenskaplig dataanalys - Masterprogram är 250 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master