Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samhällsgeografi: Hållbara miljöer och planering

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ges som obligatorisk kurs under andra året på kandidatprogrammet i samhällsplanering - urban och regional utveckling, 180 högskolepoäng.

Kursen granskar samhällets miljö - och klimatsproblematik samt globala, nationella, regionala och lokala strategier och initiativ. Kursen har som mål att förmedla
grundläggande kunskaper om miljö- och klimatproblem, klimaträttvisa och perspektiv på målsättningen ”hållbar utveckling” och dess idémässiga såväl som praktiska
förutsättningar, samt hur olika planeringsprocesser försöker hantera miljö- och klimatproblem. Kursen analyserar internationella hållbarhets- och klimatsinitiativ och förslag på lösningar genom lokala och regionala fallstudier.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

E-post: sgspp [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs fullgjorda kursfordringar om minst 45 högskolepoäng från första året på kandidatprogrammet Samhällsplanering - urban och regional utveckling.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 oktober 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsgeografi: Hållbara miljöer och planering är 14 375 SEK.