Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samhällsgeografi: Ekonomisk geografiska omvandlingsprocesser - platser, människor och produktion

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ingår i första terminen på masterprogrammet i samhällsgeografi (Master's programme in Human Geography) (120 högskolepoäng) och ges även som fristående kurs.

Kursen behandlar ekonomisk geografi på avancerad nivå och är inriktad på några av de viktigaste socioekonomiska problemen för samtidens städer, regioner och nationer. Den behandlar globaliseringens effekter på näringsliv och människor på särskilda platser och frågan varför vissa regioner fortsätter att utvecklas och växa medan andra går igenom svåra ekonomiska omstruktureringsprocesser.

Temana analyseras från olika teoretiska perspektiv för att granska de bakomliggande drivkrafterna som orsakar utvecklingen och förändringen av olika ekonomiska rum.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

E-post: huge [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Minst 150 högskolepoäng vari ingår ett examensarbete för en kandidatexamen i samhällsgeografi (eller motsvarande). Engelska 6/B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 oktober 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsgeografi: Ekonomisk geografiska omvandlingsprocesser - platser, människor och produktion är 15 625 SEK.