Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Socialt arbete: Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Har du arbetat med socialt arbete i några år och samlat på dig praktisk kunskap? Vill du dela med dig av denna kunskap genom att vägleda och handleda socionomstudenter under deras verksamhetsförlagda studier? Denna kurs ger dig utökad kompetens i utbildningshandledning.

Kursens innehåll

Kursen är särskilt framtagen för VFU-handledare inom socialt arbete som vill bidra till att stärka yrkesidentiteten hos socionomer. Den kan även tjäna som en inspirationskälla för dig som vill sätta ord på och systematisera ditt eget lärande och professionella utveckling. Kursen utgår från forskning, teorier och kursdeltagarnas egna erfarenheter.

Under kursen får du:

  • teorier om socialt arbete och utbildningshandledning
  • kunskap om metoder och pedagogik inom utbildningshandledning
  • handleda socionomstuderande
  • analysverktyg som belyser faktorer och processer i handledningssituationer
  • kunskap för att hjälpa socionomstuderande med integration av teori och praktik i socialt arbete

Kursen ges på kvartsfart i form av föreläsningar, litteraturstudier, diskussioner, övningar och deltagande i handledningsgrupp. Kursen kräver att du handleder en socionomstudent under kursens gång.

Efter kursen

Målet är att du efter kursen ska kunna visa bättre färdighet och förmåga att arbeta med möjligheter och hinder för handledning på individ-, grupp- och organisationsnivå. Kursen kan ingå i en magister/masterexamen i socialt arbete.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studierektor för avancerad nivå

Gabriella Scaramuzzino

Telefon: +46 733 697550

E-post: gabriella [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se

Utbildningsadministratör

Ann-Sofie Åström

Telefon: +46 46 222 92 26

E-post: info [at] soch [dot] lu [dot] se

Kursföreståndare

Elizabeth Martinell Barfoed

Telefon: +46 46 222 12 96

E-post: elizabeth [dot] martinell_barfoed [at] soch [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Socionomexamen eller motsvarande utbildning. En förutsättning är att deltagarna under kursen handleder socionomstuderande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Sista ansökningsdag 2024-04-15

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Socialt arbete: Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete är 15 625 SEK.