Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Civilingenjörsutbildning i datateknik

Program 300 högskolepoäng · 5 år · Civilingenjörsexamen

Beskrivning

Vill du vara med och utveckla de system av program och hårdvara som alla människor kommer att använda i framtiden? Då kan LTH:s civilingenjörsutbildning i Datateknik vara något för dig. Här får du chansen att bidra till och leda utvecklingen av ett digitaliserat samhälle i ständig förnyelse. Det finns ett stort behov av civilingenjörer som kan hantera allt mer avancerade system som är anpassade efter människans behov både nu och i framtiden. 

UTBILDNINGEN
Under de tre första åren får du en kvalificerad teknisk utbildning med en hel del matematik och grundläggande tekniska ämnen. Datorn används från början som ett naturligt arbetsredskap. Målet är att du ska lära dig att utveckla datorprogram av skilda slag, veta hur datorer är konstruerade och hur nätverk av datorer är uppbyggda. De sista två åren skaffar du dig en egen profil på din utbildning genom att välja en specialisering och bestämma ämne för ditt examensarbete.

Programmet präglas av en helhetssyn som innefattar människan som utvecklare och användare. I din examen kan du även till viss del ta med kurser från hela Lunds universitet. Du får också kontakt med forskning på internationellt sett mycket hög nivå.

FRAMTIDEN
Arbetsmarknaden ser mycket ljus ut då det finns ett stort behov av civilingenjörer i datateknik. Du kommer att ha stor valfrihet i ditt yrkesval då datorer används inom en mängd olika områden, t.ex. processindustrin, telekomindustrin, medie- och underhållningsbranschen samt medicinsk industri.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.data.lth.se

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Studievägledning

Här hittar du kontaktuppgifter till studie- och karriärvägledare för LTH:s utbildningsprogram.

Läs mer på LTH:s webbplats.

Kontakt

Datateknik (CI)

Besöksadress
Ole Römers väg 3A (E-huset), 5:e vån, Lund

+46 46 222 71 89

http://www.data.lth.se

Åsa K Nilsson

Studievägledare

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (områdesbehörighet 9/A9)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

23 augusti 2021 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,05
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)19,65
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)1,45

Totalt antal antagna

Höstterminen 2021 - 145 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i datateknik är 725 000 SEK.