Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Program och kurser

Studenter med laptop vid bord. Foto.
Vi har ett brett utbud av både kurser och program. Har du frågor om att välja studier får du hjälp av våra studievägledare. Foto: Johan Persson.

Här kan du söka bland Lunds universitets utbildningar. Vi erbjuder cirka 260 program och omkring 1 400 fristående kurser.

Sök bland våra utbildningar

OBS! På den här webbplatsen visar vi vårt utbud så som det ser ut under ett helt år. Om du inte hittar utbildningar för den termin som du söker, så kanske vi inte har publicerat de utbildningarna ännu.

Studievägledning

Du kan vända dig till den allmänna studievägledningen vid Lunds universitet för vägledning och information inför ditt studieval. Det går bra att boka in ett vägledningssamtal med dem, via Zoom eller telefon.

Studievägledningen

Så ansöker du

För grundutbildningar öppnar normalt antagningen inför höstterminen omkring 15 mars och stänger 15 april. Inför vårterminen öppnar antagningen runt 15 september och stänger 15 oktober. För masterutbildningar kan andra datum gälla.

Du ansöker till utbildningarna via Antagning.se

Göra en sen anmälan

Alla utbildningar stänger för anmälan, efter att sista anmälningsdatum har passerat. De kurser och program som har platser kvar inför höstterminen, öppnar för sen anmälan tidigast i mitten av juli. Inför vårterminen gäller mitten av december.

Sen anmälan