Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Regeringen har utsett von Schantz till rektor

Professor Torbjörn von Schantz blir ny rektor vid universitetet från och med årsskiftet. Det beslutade regeringen på torsdagen.

Torbjörn von Schantz efterträder Per Eriksson och tillträder den 1 januari 2015. 

- Jag välkomnar beslutet att Torbjörn von Schantz utses till rektor för Lunds universitet. Med sin breda erfarenhet inom den akademiska världen har han goda förutsättningar att bidra till en positiv utveckling för universitetet och jag ser fram emot ett gott samarbete, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Läs mer om Torbjörn von Schantz i LUM

Torbjörn von Schantz lämnar därmed SLU, och i deras blogg kan man läsa mer om hans tid där. 

 

Kort om Torbjörn von Schantz:

f. 1954, gift, fyra barn, tre barnbarn och bosatt i Lund

1981 Disputerade på en avhandling om rävar: “Evolution of group living, and the importance of food and social organization in population regulation – a study on the red fox (Vulpes vulpes)”
2000 Professor i zoologisk ekologi vid Lunds universitet
1998-2002 Prefekt för Ekologiska institutionen vid Lunds universitet
2006-2011 Dekan för Naturvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet
2004-2010 Ledamot (lärarrepresentant) i Lunds universitetsstyrelse
2013 Prorektor vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.