Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ig Nobelpris för forskning om katters hemliga språk

Susanne Schötz får årets Ig Nobelpriset i biologi för sin forskning om katter och deras sätt att kommunicera med varandra och med människor.

Susanne Schötz är språkforskare och har kommit att särskilt intressera sig för katters språk. Hon har gjort flera olika studier om katters eventuella dialekt och om hur de kommunicerar med varandra och med människor och undersöker vad katterna menar när de jamar, kurrar och spinner.

Se ett samtal som publicerades i samband med förra årets bokmässa, där Susanne Schötz berättar om sin bok "Kattens hemliga språk".

Ig Nobels motivering lyder: "Susanne Schötz for analyzing variations in purring, chirping, chattering, trilling, tweedling, murmuring, meowing, moaning, squeaking, hissing, yowling, howling, growling, and other modes of cat–human communication."

Läs mer om vinnarna på Improbable Research's sida

Läs mer om Susanne Schötz forskning i Forskningsportalen

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.