Logistics service management - Kandidatprogram
Program 180 högskolepoäng · 3 år · Kandidatexamen
Beskrivning
Logistics service management är utbildningen för dig som ser sammanhang, hittar lösningar och vill bidra till en hållbar framtid. Vårt kandidatprogram öppnar dörrar till en bred arbetsmarknad där behovet av logistiker är växande. Tycker du att det verkar spännande att utveckla framtidens logistiklösningar? Vill du arbeta strategiskt i en internationell bransch som omfattar service, e-handel, snabba leveranser, effektiva transporter och hållbarhetsfrågor? Då ska du söka till kandidatprogrammet Logistics service management.
Om programmet
När du läser Logistics service management får du en bred utbildning som innehåller kurser i både service management och logistik. Service management handlar om att leda och utveckla tjänster och tjänsteverksamheter. Här lär du dig betydelsen av att sätta kunden i centrum och arbeta kundorienterat. Du läser kurser inom organisation, marknadsföring, ekonomi och tjänsteutveckling.
Kurserna i logistik och supply chain management ger dig kunskaper om olika logistiksystem och dess processer. Här lär du dig om försörjningskedjor och effektiva varu- och tjänsteflöden, transporter, miljö- och kvalitetsarbete samt hur man leder förändringsprocesser.
Kombinationen av service management och logistik ger dig en unik profil och du får spetskunskaper för att kunna arbeta både operationellt och strategiskt med att utveckla hållbara logistiklösningar. Efter tre år har du en förmåga att förstå både tjänsteverksamhet och logistikbranschen och blir väl rustad för ditt framtida arbetsliv.
Utbildningen har en stark förankring i aktuell forskning och branschinsikt. Programmet ges i samarbete med LTH, Lunds tekniska högskola, som ansvarar för kurserna inom logistik.
Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du arbeta inom framtidens logistikverksamheter, men även inom andra branscher eftersom du får en bred kunskapsbas. Tidigare studenter jobbar idag som: logistikchef, logistikkoordinator, platschef, projektledare, inköpare, business controller, transportledare, e-commerce manager.
Efter din kandidatexamen i logistics service management kan du fortsätta läsa masterprogrammet i service management, som erbjuder fem olika inriktningar.
Se film om programmet
Programmets innehåll
På kandidatprogrammet Logistics service management läser du kurser inom service management och logistik. Under utbildningens senare del finns möjlighet till utlandsstudier. Vissa kurser läses tillsammans med kandidatprogrammet i service management.
Läs mer om programmets innehåll uppdelat per år nedan:
Under din första termin på utbildningen läser du introduktionskurser till både ämnet service management och till supply chain management. Inledningsvis lär du dig om ett kundorienterat synsätt och marknadsföring i tjänstesamhället. Därefter läser du om logistikens olika processer och om vad supply chain management innebär.
Under vårterminen läser du grundläggande redovisning och ekonomistyrning. Det första året avslutas med en kurs i strategisk logistik där du lär dig om betydelsen av olika beslut inom logistikbranschen.
Det andra året bygger du vidare på din förståelse för arbetet med att utveckla framtidens hållbara logistiklösningar inom tjänstesamhället.
Under höstterminen utvecklar du din förmåga att använda metoder och modeller som bygger på simuleringar för att förstå olika logistiksystem. Du får samtidigt kunskaper om hur man arbetar med miljö- och kvalitetsstyrning. Du läser också juridik och lär dig hur man tillämpar regler som påverkar transport och handel.
Under vårterminen lär du dig olika metoder för att samla in och analysera material, genomföra en vetenskaplig undersökning och skriva en akademisk uppsats. Terminen avslutas med en introduktion till organisation och organisering av tjänsteverksamheter.
Under höstterminen får du möjlighet att utveckla kunskaper om förändringsprocesser och verksamhetsutveckling. Du lär du dig att starta och driva ett förändringsarbete för ett effektivt logistiksystem. Det handlar både om den fysiska uppbyggnaden, tekniska stödsystem samt hur arbetet organiseras. Du läser också en kurs om strategisk tjänsteutveckling där du lär dig att se sambanden mellan strategi, organisation och system. Under femte terminen kan du även söka utlandsstudier.
Din sista termin på utbildningen inleds med kurser inom digitalisering och hur man kan se på logistik ur ett samhällsvetenskapligt perspektiv. Under våren skriver du också ett examensarbete där du utgår från ett problem eller en fråga inom service management som du är intresserad av.
Utbildningsplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenJobb efter utbildningen
Läs mer på ses.lu.se
Alla utbildningar inom Service management på grundnivå
Kontakt
Institutionen för tjänstevetenskap
Besöksadress
Universitetsplatsen 2, Helsingborg
Postadress
Box 882, 251 08 Helsingborg
+46 42 35 66 20
Veronica Åberg
Studievägledare
+46 42 35 66 22
veronica [dot] aberg [at] ses [dot] lu [dot] se
Annika Permevik
Studievägledare
+46 42 35 65 77
annika [dot] permevik [at] ses [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2024
Dagtid Helsingborg, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
2 september 2024 - 6 juni 2027
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2023 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | 15,85 |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | 15,56 |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Högskoleprovet (HP) | 0,70 |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2023 - 80 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Logistics service management - Kandidatprogram är 345 000 SEK.
Karriär
Utbildning som leder till jobb
En undersökning med tidigare studenter visar att 87 % av de tillfrågade hade jobb inom ett halvår efter examen. Ungefär hälften av dem hade jobb redan innan de tagit examen. 9 av 10 tillfrågade tyckte att deras utbildning är relevant för sitt nuvarande jobb.
Behov på arbetsmarknaden
Det finns ett växande behov i logistikbranschen för personer med universitetsutbildning som kan bidra med nya perspektiv. Många av våra tidigare studenter har idag en yrkesroll som logistikchef, projektledare, informatör, inköpare, distributionsansvarig, platschef eller andra arbeten inom logistik, varuflöden och transportekonomi.
Kontakter med branschen
Vi vill ge våra studenter en inblick i arbetslivet och under hela utbildningen möter du gästföreläsare, gör studiebesök och arbetar med verkliga case från branschen.
När vi frågar personer ur näringslivet som har anställt våra studenter säger dem bland annat att de bidrar med nytänkande, nya perspektiv och snabbt får ledande positioner.