Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jesper Donnerhag

Alumn från Logistics Service Management
Jag valde Logistics Service Management för att det verkade vara en bred utbildning som låg i tiden. Service, logistik och ledarskap är något som behövs i alla organisationer. I arbetslivet tycker jag att det finns stora möjligheter till olika uppdrag eftersom det man lärt sig går att applicera på många områden.

Vad gör du i din roll? 

Jag är chef för orderhanteringen på Lantmännen Lantbruk, en kundtjänstfunktion som organisatoriskt ligger under logistik. Jag har personalansvar för en grupp om 8-10 medarbetare (beroende på säsong) som handhar orderhantering, kundregister, försäljningsavtal med mera. Jag är dessutom ansvarig för utbildning i vårt affärssystem M3, telefonilösningen för samtliga kundtjänstfunktioner samt rekrytering av konsulter till min egen samt två andra kundtjänstfunktioner. Det sistnämnda gör att jag säsongsvis håller en hel del intervjuer för att bemanna upp till våra högsäsonger som är vårbruk, höstbruk och skörd.


Hur fick du jobbet? 

Jag fick jobbet genom en kontakt som redan arbetade på Lantmännen.


Vad är den största utmaningen i ditt jobb? 

Den största utmaningen är nog att parera de ständiga förändringarna, vare sig det gäller personalförhållanden, omorganisering, nya arbetsuppgifter eller vädret (den blöta sommaren 2017 eller den torra sommaren 2018). Det är dock detta som är det roliga med jobbet, strävan efter att hitta nya lösningar och att den ena dagen inte är den andra lik.


Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

 Jag tror de finns med både medvetet och omedvetet. Allt från att arbeta i grupp på ett bra organiserat sätt till de faktiska kunskaperna inom service, ledarskap och logistik.


Relaterar ditt jobb till programmet du läste? 

Mitt arbete handlar om service och logistik samtidigt som jag har en ledande roll. Så i mitt fall finns det väldigt mycket som relaterar till min utbildning.


På vilket sätt har utbildningen förberett dig för en ledande roll? 

Man lär sig så klart en hel del teori men gällande den ledande rollen tror jag att grupparbetena var det mest förberedande. Här fick man samarbeta, kommunicera och hitta lösningar tillsammans med flera andra, både de som var lika en själv och de som hade andra infallsvinklar. Tar man mycket initiativ och ger det lilla extra i dessa situationer så vinner man mycket till arbetslivet.

 

Varför valde du att läsa Logistics service management? 

Jag valde Logistics Service Management för att det verkade vara en bred utbildning som låg i tiden. Service, logistik och ledarskap är något som behövs i alla organisationer. I arbetslivet tycker jag att det finns stora möjligheter till olika uppdrag eftersom det man lärt sig går att applicera på många områden.

 

Hur ska man tänka om man funderar på att välja Logistics service management? 

Är man ute efter en bred, relevant utbildning där man har goda möjligheter på arbetsmarknaden efter avslutade studier så tycker jag inte där är något att tveka på.

 

Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet? 

Bortsett från att klara tentor och andra uppgifter tyckte jag att det var viktigt att nätverka med andra studenter och arbetslivet i så stor utsträckning som möjligt. Utnyttja frukostklubbar, mentorprogram eller andra möjligheter som ges genom campus. Ta också chansen att med verka i något av utbytesprogrammen. Min termin i Brisbane kan varit den bästa under hela studietiden.

Jesper Donnerhag

Namn: Jesper Donnerhag

Befattning: Chef Orderhantering

Läste: Logistics Service Management

Organisation: Lantmännen

Examensår: 2011

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen