Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Carl läser kurser

Carl tog en dubbelkandidat i media- och kommunikation och freds- och konfliktvetenskap genom fristående kurser – en plan som växte fram allt eftersom.

Studenten Carl läser fristående kurser. Foto: Kennet Ruona.
"Fördelen är att du inte är fast som på ett program. Du kan utvärdera och ändra din plan under hela studietiden", säger Carl om att läsa fristående kurser. Foto: Kennet Ruona.

Det var inte givet att Carl skulle ta en dubbelkandidat i media- och kommunikation och freds- och konfliktvetenskap. Det var en plan som växte fram allt eftersom.

Som nybakad gymnasiestudent kom han inte in på sitt förstahandsval – en kurs i statsvetenskap – utan började läsa media- och kommunikation. Efter några terminer i Lund kom Carl sedan in på statsvetenskapskursen. Då hade han redan börjat läsa freds- och konfliktvetenskap.

– Jag har inte ångrat en enda kurs som jag läst, säger han. Du får nya perspektiv och kunskap och lär dig hur strukturen att plugga på universitetet fungerar.

Läser man fristående kurser är du är tvungen att söka inför varje termin, och du behöver fundera på om kursen passar dig eller rent tidsmässigt passar i din studieplan.

– Fördelen är att du inte är fast som på ett program, säger Carl. Du kan utvärdera och ändra din plan under hela studietiden.

Genom att hoppa mellan kurser varje termin, lär du känna nya människor, och får ett större nätverk.

– Jag lärde känna en grupp personer den första terminen jag pluggade som jag fortfarande är kompis med idag, berättar Carl.

Framtiden kryper sig närmare och Carl tycker att han har pluggat länge. Han har siktet inställt på att jobba med press och PR när han tagit sin masterexamen i internationell media- och kommunikation under det kommande året.

– Jag kan tänka mig att jobba med kombinationen av mina båda kandidatutbildningar, som till exempel Radiohjälpen. Jag är också intresserad av demokratibyggande arbeten inom UD eller riksdagen, där jag också kan få användning av båda mina huvudämnen.

– Nu ska jag äntligen omsätta det jag lärt mig i studie- och studentlivet, säger han glatt!

Carl berättar om hur det är att läsa fristående kurser vid Lunds universitet.