Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hanna läser ett program

För Hanna är det en trygghet att läsa ett program – tre utstakade år med vetskapen om vilka kurser som ingår.

Hanna ville läsa på ett program för att ingå i en klass. Foto: Kennet Ruona.
Hanna ville läsa på ett program för att ingå i en klass. Foto: Kennet Ruona.

Hanna visste att hon ville läsa vidare efter gymnasiet eftersom hon alltid tyckt om skolan. Men på grund av pandemin valde hon att jobba ett år hemma i Halmstad innan hon sökte till universitetsstudier.

– Jag ville verkligen till Lund och studera något inom samhällsvetenskap, berättar Hanna som läste på om alla program och slutligen fastnade för kandidatprogrammet i strategisk kommunikation på Campus Helsingborg.

Hon ville egentligen plugga i Lund men innehållet på programmet vägde över när hon funderade på andra alternativ.

– Jag hade valt media- och kommunikation om det funnits som program i Lund, säger Hanna, men idag är jag glad att jag valde det program som jag läser nu. Inriktningen passar mig väldigt bra.

För Hanna var det inget val att läsa fristående kurs utan hon ville läsa på ett program för att ingå i en klass. För henne är det en trygghet att läsa ett program – tre utstakade år med vetskapen om vilka kurser som ingår.

– Det hade varit kul att skräddarsy min utbildning mer, säger Hanna, men jag kommer att lägga till kurser som jag saknar eller så väljer jag att läsa en master efter kandidatexamen.

Om framtiden tänker Hanna att hon eventuellt vill jobba inom hållbarhetskommunikation, något hon har fått prova på under sin tio veckor långa praktik.

– Kanske läser jag en miljövetarkurs efter kandidatexamen, avslutar Hanna. Just nu vill jag hellre plugga än att börja jobba.

Hanna berättar om hur det är att läsa ett program vid Lunds universitet.