Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Europastudier med humanistisk profil - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen

Beskrivning

Är det möjligt och önskvärt att skapa en europeisk identitet? Kan denna identitet komma i konflikt med mera traditionella identifikationsmönster, t.ex. nationella, regionala eller lokala? Har kulturella och religiösa värderingar betydelse för EU:s utrikespolitik? I samband med den pågående europeiska integrationsprocessen, inklusive Brexit, har frågor kring internationell kommunikation, migration, integration och demokrati i Europa blivit allt viktigare.

Masterprogrammet inom Europastudier med humanistisk profil (MAPES) är ett tvärvetenskapligt masterprogram som behandlar dessa och liknande frågor utifrån flera ämnestraditioner: idé- och kulturhistoria, kultur, kommunikation, politik och samhällskunskap. Som Europastudent får du möjlighet att tillägna dig ett antal relevanta metoder som bland annat kan användas i analysen av den Europeiska Unionens kulturpolitik. Europastudier bidrar till att fördjupa kunskapen om kommunikation över språk- och kulturgränser, något som i sin tur främjar en öppen debatt om Europas framtid. I utbildningen kan en termins praktik ingå.

Efter utbildningen

Programmet förbereder studenten för yrken som exempelvis handläggare och/eller projektledare på myndigheter, regioner och kommuner, projektledare inom en europeisk institution eller på en ambassad, organisatör av kulturprojekt inom EU eller som Europavetare inom media.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Koordinator

Mattias Nowak

Telefon: +46 46-222 88 23

E-post: mattias [dot] nowak [at] eu [dot] lu [dot] se

Studievägledare

Robert Ekdahl

Telefon: +46 46 222 74 05

E-post: robert [dot] ekdahl [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen inom humaniora eller samhällsvetenskap, eller motsvarande kunskaper. Den sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen är det främsta, överordnade kriteriet för antagning.

Urval

Baserat på betyg, avsiktsförklaring och 2 rekommendationsbrev.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

28 augusti 2023 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Europastudier med humanistisk profil - Masterprogram är 220 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master