Handelsrätt: Affärsjuridisk grundkurs
Kurs 30 högskolepoäng
Beskrivning
Affärsjuridisk grundkurs består av två delkurser; Juridisk översiktskurs och Kommersiella avtal och köp
Juridisk översiktskurs vänder sig till alla som behöver förstå och använda sig av juridikens regler, med ett fokus på de delar av juridiken som är viktiga för företag och organisationer. Hur regleras förhållanden mellan individer, grupper, företag och organisationer? Mellan företag och anställda? Mellan företaget och andra intressenter? Hur löser man juridiska problem? Hur kan man använda sig av juridiken som ett strategiskt verktyg? Juridisk översiktskurs är allmänbildande, med en bred översikt av civilrätten och inslag av offentlig rätt. Vi jobbar mycket med juridisk problemlösning vid seminarier och basgruppsarbeten. En skriftlig tentamen avslutar kursen.
Kommersiella avtal och köp ger dig nya kunskaper som ökar din förmåga att göra rationella val i olika avtalssituationer. Lär dig använda juridiken som ett strategiskt instrument. För den som vill fatta skickliga affärsmässiga beslut behövs så mycket mer än vetskapen om att avtal ska hållas. När är ett avtal bindande? Hur avgörs avtalsinnehållet? Går det att dra sig ur ett avtal om förhållandena förändrats efter avtalsslutet? Vad händer om en part inte följer avtalet? Vi fördjupar oss också i vad som gäller för den vanliga avtalstypen köp och lär oss mer om den internationella dimensionen av avtal och köp. Under kursen får du vässa din juridiska argumentationsförmåga och träna dig på att använda ett juridiskt språk, bl.a. genom att lösa case-baserade uppgifter och tolka aktuella rättsfall.
Kursen fordrar mycket god färdighet i svenska språket. Du behöver kunna uttrycka dig väl i skrift och vara beredd att ägna mycket tid åt att läsa kurslitteratur.
Kursplan
Öppen för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Studievägledare
Sofia Rosendahl
Telefon: +46 46 2227895
E-post: sofia [dot] rosendahl [at] har [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2024
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
2 september 2024 - 19 januari 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2024 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | 19,22 |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | 20,05 |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Högskoleprovet (HP) | 1,05 |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2024 - 60 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Start Vårterminen 2025
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
20 januari 2025 - 8 juni 2025
Ansökan
Sista ansökningsdag 2024-10-15
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Handelsrätt: Affärsjuridisk grundkurs är 60 000 SEK.