Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Program för konstnärlig högskoleexamen i kyrkomusik

Program 120 högskolepoäng2 årKonstnärlig högskoleexamen

Kantorsutbildningen på Musikhögskolan i Malmö är (till skillnad från folkhögskoleutbildningarna) en högskoleutbildning som leder fram till en Högskoleexamen i kyrkomusik om 120 högskolepoäng (hp). För att få kantorsexamen fordras förutom den tvååriga yrkesutbildningen (Högskoleexamen i kyrkomusik 120 hp) att man också har genomgått pastoralteologisk utbildning för kyrkomusiker. Denna utbildning ges vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund och Uppsala. Studenten ska efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka som musiker i församlingar inom Svenska kyrkan eller andra trossamfund. Den som vill kan efter kantorsutbildningen söka vidare till konstnärligt kandidatprogram i kyrkomusik. Om man antas kan man på Musikhögskolan i Malmö tillgodoräkna sig vissa delar från kantorsutbildningen.

OBS! För att söka detta program krävs att du genomför antagningsprov. Det är mycket viktigt att du tar del av informationen om antagningsprovens genomförande samt vad som gäller för just det program som du söker på webbplatsen för Musikhögskolan i Malmö. Kallelser till antagningsprov skickas ut via e-post efter sista anmälningsdag.

Information om antagningsproven: http://www.mhm.lu.se/utbildning/antagning-sa-har-soker-du/konstnarliga-p...

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mhm.lu.se

Kontakt

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Baserat på antagningsprov

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Malmö, heltid 100%

På svenska

2 september 2019 - 6 juni 2021

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Program för konstnärlig högskoleexamen i kyrkomusik är 380 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen