Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rättssociologiska perspektiv på barnkonventionen och barns rättigheter

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen RÄSA15 Rättssociologiska perspektiv på barnkonventionen och barns rättigheter fokuserar på barnkonventionens användning i Sverige, men berör även annan lagstiftning av relevans för barns rättigheter i Sverige. Utifrån ett rättssociologiskt perspektiv diskuteras de olika sammanhang där barnkonventionen utövas, det handlings- och tolkningsutrymme som professionella aktörer möter när barnkonventionen ska ställas i relation till andra konventioner och lagar samt andra påverkansfaktorer som kan förekomma i praktiken. Kursen ger förutsättningar för att konstruktivt och kritiskt reflektera över diskrepansen mellan barnkonventionen och dess syfte (men även andra lagar som rör barns rättigheter) och hur rättighet omsätts i praktiken och därmed hur barns rättigheter beaktas i Sverige.

Kursen går på halvfart under läsperiod ett och två under hösten. Föreläsningar, seminarium samt den muntliga examination sker via ZOOM bestämda tider enligt schema. Seminarium och den muntliga examinationen är sker med obligatoriskt närvaro. Kursen är helt nätbaserad och har inga fysiska träffad i Lund.

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Anette Salling

Telefon: 046-222 41 55

E-post: anette [dot] salling [at] soclaw [dot] lu [dot] se

Rättssociologiska institutionen

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)18,23
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)18,75
Folkhögskolebetyg (BF)4,00
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 90 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Rättssociologiska perspektiv på barnkonventionen och barns rättigheter är 14 375 SEK.