Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Folkhälsovetenskap - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen

Fyra studenter som är glada utomhus. Foto.

Beskrivning

Folkhälsovetenskap - Masterprogram

Är du intresserad av folkhälsovetenskap och globala hälso- och utvecklingsfrågor? Är du intresserad av hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete? Skulle du vilja vara en del av en multikulturell miljö med studenter från hela världen?

Då ska du söka till det internationella masterprogrammet i folkhälsovetenskap vid Lunds Universitet. Programmet i folkhälsovetenskap är ett av de mest sökta programmen på avancerad nivå vid Lunds Universitet.

Mastersprogrammet i folkhälsovetenskap vid Lunds universitet ger dig de globala perspektiven på det tvärvetenskapliga området folkhälsa. Programmet är på två år och det ges på engelska. Efter avslutat program får du en masterexamen i medicinsk vetenskap med huvudämne folkhälsovetenskap.

Målet med programmet är att ge dig kunskap om centrala teorier och metoder inom folkhälsovetenskap. Du lär dig hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete och får vetenskapliga verktyg för planering, implementering och utvärdering av folkhälsoarbete. Programmet lämpar sig även för dig med ambitioner att forska inom området folkhälsovetenskap.

Vi välkomnar sökande från alla utbildningsområden t.ex. hälsa, utbildning, socialt arbete, samhällsvetenskap mm.

Efterfrågan på utbildad arbetskraft inom folkhälsoområdet är stor. En masterutbildning i folkhälsovetenskap eller motsvarande är många gånger ett krav för anställning inom t.ex. FN, WHO, Sida eller andra internationella organisationer.

Internationella möjligheter

Läs mer om de internationella möjligheterna inom programmet på studentwebben:

Public Health: Exchange studies 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programdirektör

Benedict Oppong Asamoah

Telefon: +46 40 39 14 01

E-post: Benedict_oppong [dot] asamoah [at] med [dot] lu [dot] se

MPH Administrationen

MPH Administration

Telefon: +46 40 391406

E-post: mph [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Examen på grundnivå motsvarande minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen Engelska 6/Engelska B.

Urval

Urval görs genom en samlad bedömning av tidigare akademiska meriter, tidigare arbetslivserfarenhet inom folkhälsoområdet och motivationsbrev.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Malmö, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Folkhälsovetenskap - Masterprogram är 410 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master