Specialistsjuksköterskeprogrammet, anestesisjukvård
Program 60 högskolepoäng · 1 år · Magisterexamen
Beskrivning
Tycker du att det är spännande att arbeta med smärtlindring? Vill du arbeta med att ge människor en lugn och smärtfri operationsupplevelse? Då kan anestesisjuksköterska vara ett yrke för dig!
Under programmet kommer du att få de kunskaper som krävs för att kunna ansvara för övervakning och/eller utförande av anestesi till patienter som ska genomgå, genomgår eller har genomgått operativa ingrepp, undersökningar och behandlingar. Det kan både handla om planerade och akuta operativa ingrepp, undersökningar och behandlingar. Programmet ger dig även kompetens att kunna arbeta med både den pre-, intra- och postoperativa omvårdnaden, samt det akuta omhändertagandet av patienter.
Mer om programmet
I utbildningen varvas teoretiska och praktiska studier. Den verksamhetsförlagda utbildningen sker både inom planerad och akut operationsverksamhet.
Programmet riktar sig till dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill arbeta som anestesisjuksköterska.
Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)
VFU schemaläggs måndag till söndag, dag, kväll och natt om minst 32 timmar/vecka.
Mer information om VFU på Canvas
International Federation of Nurse Anesthetists Recognition Award
Lunds universitets specialistsjuksköterskeprogram, inriktning anestesisjukvård, 60 hp, har för tredje gången erhållit International Federation of Nurse Anesthetists (IFNA) Recognition Award för 5 år (2021–2026).
Renewal Recognition Award of Education är en kvalitetskontroll av hur programmets innehåll och krav bedöms motsvara IFNA:s Standard of Education där bland annat en omfattande självstudie ingår, samt utvärdering av studenter och lärare (teori och klinik) om hur de uppfattar att programmet uppfyller de krav som IFNA ställer.
Utbildningsplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKortfakta
Studiestart:
Hösttermin
Studietakt:
Helfart
Studieort:
Lund. Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) finns i Malmö/Lund, Kristianstad, Helsingborg, Hässleholm, Trelleborg, Landskrona, Ängelholm och Ystad. Detta innebär resor till VFU-platserna och kan medföra extra kostnader. Det finns i vissa fall möjlighet till VFU i Halmstad.
Internationella möjligheter:
De internationella möjligheterna (Medicinska fakultetens studentwebb)
Mer om programmet
På lärplattformen Canvas kan du läsa mer om programmet, se kursplaner och litteraturlistor.
Kontakt
Studievägledare
Helene Setterberg
Telefon: 046-222 97 21
E-post: studievagledare_vard [at] med [dot] lu [dot] se
Studievägledning - Information och telefontider (studentwebben)
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
- Svensk legitimation som sjuksköterska och sjuksköterskeexamen med 180 hp inkluderande ett självständigt arbete om 15 hp eller motsvarande
- Godkända kunskaper i svenska och engelska som motsvarar kraven för grundläggande behörighet på grundnivå
- Yrkesverksamhet motsvarande ett års tjänstgöring som legitimerad sjuksköterska.
Urval
Urval - Akademiska meriter, APAV
I urvalsgruppen akademiska poäng ger all statlig och kommunal högskole-/ och universitetsutbildning på grundnivå och avancerad nivå, som avklarats vid ansökningstidens utgång, akademiska poäng. Max antal poäng som räknas är 285 i urvalsgruppen APAV.
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2024
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
2 september 2024 - 8 juni 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Specialistsjuksköterskeprogrammet, anestesisjukvård är 205 000 SEK.
Antagning till senare del av program
E-tjänst för ansökan om antagning till senare del av program.
Karriär
Var kan jag arbeta?
Som färdigutbildad anestesisjuksköterska kan du arbeta på anestesi- samt pre- och postoperativa avdelningar. Du kan även arbeta på andra enheter inom specialiserad och högspecialiserad öppen och sluten vård, smärtbehandlingsavdelning, akutmottagning och övriga kliniker vid sjukhus eller skade- och katastrofplatser utanför sjukhus, samt vid internationella hjälporganisationer .
Arbetsmarknadsprognos
Det råder brist på sjuksköterskor med specialistkompetens. Bristen förväntas bestå under en lång tid framöver.
Akademisk karriär
Du kan tillgodoräkna delar av din utbildning om du vill fortsätta med masterstudier.
Andra som har studerat här berättar
Ems berättar
"Anestesi är mycket mer än vad jag trodde och ger en fantastisk patientkontakt!"
Grace Olsen berättar
"Utbildningen är oerhört intressant både i teori och praktik."
Rickard berättar
"Jag har alltid vetat att det är till anestesisjuksköterska jag ska läsa".
Bryan Handley
Hittills är jag väldigt nöjd! Utbildningen känns ordentligt uppstyrd och organiserad, trots rådande situation med Covid så känns det välstrukturerat.