Tekniskt/naturvetenskapligt basår, Naturvetenskaplig inriktning

Preparatory programme 60 högskolepoäng · 1 år · Ingen examen

Beskrivning

Vill du läsa en naturvetenskaplig utbildning men saknar de kurser som krävs för behörighet? Då kan ett Naturvetenskapligt basår vid Lunds universitet vara något för dig!

Utbildningen vänder sig till dig som har grundläggande behörighet samt Matematik 3b eller 3c och som vill studera en naturvetenskaplig utbildning. 

Undervisningen sker i blandad form både på distans och på campus. Campusundervisningen är förlagd till Helsingborg med vissa undervisningsmoment i Lund. Kostnaderna för resor mellan Helsingborg och Lund står du som student själv för.

INNEHÅLL
Basåret omfattar 40 veckors heltidsstudier och följande kurser ingår: Matematik 4, Fysik 1-2, Kemi 1-2 samt Biologi 1-2. Kurser kan komma att läsas parallellt och studierna kommer därför bitvis att vara mycket intensiva. Undervisningen är uppdelad i föreläsningar, övningar i mindre grupper och laborationer.

VIDARE STUDIER
Godkänt Naturvetenskapligt basår ger platsgaranti till det naturvetenskapliga kandidatprogrammet samt sjukhusfysikerprogrammet vid Lunds universitet. Betyget godkänd delas ut när alla obligatoriska moment på basåret är godkända och examinerade.

FRÅGOR OM UTBILDNINGEN – STUDIEVÄGLEDNING
Har du frågor om Naturvetenskapligt basår är du välkommen att kontakta studievägledare Lotta Persmark.
E-post: lotta [dot] persmark [at] biol [dot] lu [dot] se  

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Matematik 3b/3c

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

24 augusti 2020 - 6 juni 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Tekniskt/naturvetenskapligt basår, Naturvetenskaplig inriktning är 145 000 SEK.