Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Biologi: Tillämpad ekotoxikologi

Kurs 15 högskolepoäng
BIOR52

Kursen är en avancerad kurs i ekologi och beskriver hur man tillämpar de ekotoxikologiska teorierna som inhämtats på kursern BIOR41, Ekotoxikologi i yrkes- och forskningsverksamhet. Övergripande mål är att förstå och identifiera ekotoxikologins roll i samhället och att träna på att använda sina ekotoxikologiska kunskaper för att lösa samhällsproblem orsakade av kemikalieanvändning. Kursen består av föreläsningar, gruppseminarier, studiebesök och två större projekt.

Vi besöker kemikalieindustrier, konsultbyråer, avfallsanläggningar, saneringsföretag och myndigheter för att få en bred bild av var ekotoxikologer behövs. Projekt

Två stora projekt löper under hela kursen. Det ena är ett vetenskapligt projekt där studenterna själva väljer problemområde, ställer upp hypoteser, designar försöksuppställning/provtagningsstrategi för att testa hypoteserna och genomför provtagning och analys. Projektet redovisas skriftligen och med poster. Det andra projektet är ett tillämpat uppdrag. Vi får förslag/uppdrag från företag och myndigheter (konsult-, industri-, och tillverkningsföretag, kommuner, länsstyrelser, kemikalieinspektionen, SNF, kustbevakningen, åklagarmyndigheten) på aktuella problemområden som behöver belysas/utredas. Studenterna utreder dessa problemområden och avlägger en skriftlig rapport till uppdragsgivarna.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.biology.lu.se/education/courses/advanced-courses/applied-ecotoxicology-15-cr

Kontakt

Biologiska institutionen
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund
+46 46 222 38 10

Christina Ledje

Studievägledare

+46 46 222 73 16

christina [dot] ledje [at] biol [dot] lu [dot] se

Lotta Persmark

Studievägledare

+46 46 222 37 28

lotta [dot] persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

105 hp naturvetenskapliga studier inkluderande kunskaper motsvarande BIOC02 Ekologi 15 hp, kemi 15 hp samt BIOR41 Ekotoxikologi 15 hp eller KEMB06 Analytisk kemi 15 hp. Engelska 6/Engelska B

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

20 januari 2020 - 23 mars 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperVT 2019

Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Vårterminen 20197 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Tillämpad ekotoxikologi är 36 250 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen