Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Biologi: Bevarandebiologi

Kurs 15 högskolepoäng
BIOR83

Kursen är en avancerad kurs i Ekologi och Miljövetenskap och fokuserar på de vetenskapliga grunderna för naturvården. En viktig del av kursen är att ge en fördjupad kunskap om sådan teori som är väsentlig för bevarandebiologin, t ex. populationsdynamik i små populationer och i heterogena landskap samt bevarandegenetik. Kursen berör också de etiska överväganden som måste göras inom naturvården. Föreläsningarna behandlar bl.a. biodiversitetens globala mönster och ekosystemfunktioner, bevarandegenetik, genetiska metoder inom naturvården, populationsdynamik, demografi, metapopulationsekologi, reservatsplanering, störningsekologi, beteendeekologiska verktyg för bevarandearbetet, mm. Dessutom läggs stor vikt vid att utveckla en djup förståelse och att kritiskt granska dessa kunskapsområden samt att utveckla färdigheter som kan vara till nytta i ett praktiskt naturvårdsarbete och vidare forskning. Därför innehåller kursen många litteraturseminarier, debatter och övningar. Övningarna behandlar t. ex. populationsdynamik, bevarandegenetik samt identifiering av hotspots för biodiversitet.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.biology.lu.se/education/undergraduate-studies/courses/advanced-courses/conservation-biology

Kontakt

Biologiska institutionen
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund
+46 46 222 38 10

Christina Ledje

Studievägledare

+46 46 222 73 16

christina [dot] ledje [at] biol [dot] lu [dot] se

Lotta Persmark

Studievägledare

+46 46 222 37 28

lotta [dot] persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kunskaper motsvarande BIOC02 Ekologi, 15 hp, samt BIOR23/BIOC05 Naturvård, 15 hp, eller BIOR69 Populations- och samhällsekologi, 15
hp. Avlagd kandidatexamen (180 hp). Engelska 6/Engelska B.

 

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

20 januari 2020 - 23 mars 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperVT 2019

Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Vårterminen 201928 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Bevarandebiologi är 36 250 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen