Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologi: Växters systematik och diversitet

Kurs 10 högskolepoäng

Beskrivning

BIOR96

De senaste decenniernas vetenskapliga arbete med molekylära metoder har revolutionerat växtsystematiken. Alltmer information blir nätbaserad och fritt tillgänglig om man vet hur man ska hitta och använda den. Kursen ger en uppdatering och fördjupning med avseende på de diversitet, släktskapsförhållanden och familjesystematik för ormbunksväxter, gymnospermer och angiospermer. Kursdeltagarna får en översikt över modern morfologisk terminologi. Vi diskuterar teorier och modeller rörande fylogeni baserat på det moderna klassifikationssystemet för angiospermer (APG III). Nätbaserade verktyg presenteras och provas. Kursen ger sammanfattningsvis en god kännedom om olika växtfamiljer med särskild tyngdpunkt mot kulturväxter.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Biologiska institutionen

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund

Postadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund

+46 46 222 38 12

http://www.biologi.lu.se/

Christina Ledje

Studievägledare

+46 46 222 73 16

christina [dot] ledje [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 90 hp naturvetenskapliga studier inkluderande kunskaper motsvarande BIOR77 Växters evolution och diversitet 15 hp eller BIOR25 Molekylär ekologi och evolution 15 hp. Engelska 5.

Alternativt för studenter inom NABIS-programmet krävs kunskaper motsvarande BIO401 Alfataxonomiska principer (Göteborgs universitet) 5 hp och 1BG393 Allmän och molekylär systematik 10 hp (Uppsala universitet). Engelska 5.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

15 april 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 6 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Växters systematik och diversitet är 25 833 SEK.