Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologi: Modellering av biologiska system

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

BIOS13

Naturen är komplex och ofta samverkar flera faktorer också i till synes enkla skeenden. Modeller är bra verktyg för att reda ut komplicerade orsakssamband, för att skaffa sig en förståelig bild av ett skeende, eller bara för att presentera sina tankar för andra på ett sätt som undviker missförstånd. Modeller är också nödvändiga verktyg för att göra förutsägelser om framtiden, testa olika scenarier, o.s.v.. I en bra modell kan man manipulera en faktor i taget, något som kan vara omöjligt ute i naturen. Under kursen strävar vi efter att ge exempel från så många delar av biologin som möjligt.

Kursen passar bra för dig som under masterutbildningen vill lära dig om biologisk modellering, få en djupare förståelse för hur modeller fungerar och vad de ska vara bra för. Kursen vänder sig främst till biologistudenter som har god matematisk förmåga och viss erfarenhet av programmering, men ingenting utöver gymnasienivå i matematik är förkunskapskrav.

Kursen kan läsas samtidigt som BIOS14 Bearbetning och analys av biologiska data 7,5 hp som också ges på halvfart.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Biologiska institutionen, studievägledare

Lotta Persmark

Telefon: +46 46 222 37 28

E-post: lotta [dot] persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

examen om minst 180 hp samt minst 15 hp kurser på avancerad nivå inom biologi, molekylärbiologi eller bioinformatik. Minst 7,5 hp statistik eller programmering erfordras. Engelska 6/Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

4 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Modellering av biologiska system är 21 250 SEK.