Asienstudier: Kina idag - Politisk utveckling, samhällsfrågor och globalt inflytande

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Nyfiken på att lära dig mer om Kina? Denna kurs ger dig kunskap om samhällsutvecklingen i Kina och landets globala roll. Kursen är av intresse för dig som t.ex. studerar till lärare i samhällskunskap, och för dig som studerar statsvetenskap, globala frågor, och/eller utvecklingsfrågor mfl ämnen.

I kursen får du kunskap om det kinesiska politiska systemet och den politiska utvecklingen efter 1978. Kursen analyserar en rad centrala frågor och utmaningar som präglar dagens kinesiska samhälle. Det gäller t.ex. miljöfrågor, den socio-ekonomiska utvecklingen och frågor som rör regionala skillnader och klyftor i samhället. I kursen fokuserar vi även på utvecklingen när det gäller civilsamhället och situationen för de mänskliga rättigheterna. Vi fokuserar speciellt på den digitala utvecklingen och framväxten av ett övervakningssamhälle. På kursen analyserar vi också Kinas globala ambitioner och utrikes- och säkerhetspolitik. 

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ace.lu.se/education/free-standing-courses/kina-idag-politisk-utveckling-samhallsfragor-och-globalt-inflytande

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Centrum för öst- och sydöstasienstudier

Besöksadress
Sölvegatan 18 B, 223 62 Lund

Postadress
Box 118, 221 00 Lund

+46 46 222 37 78

https://www.ace.lu.se

Nina Brand

Studievägledare

nina [dot] brand [at] ace [dot] lu [dot] se

Sidsel Hansson

Studievägledare

sidsel [dot] hansson [at] ace [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt tidigare högskolestudier om minst 30.0 hp. Engelska 6/Engelska B från svenskt gymnasium är ett krav.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2020

Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Antal träffar:
1 av vilka 0 är obligatoriska

Studieperiod

30 september 2020 - 1 december 2020

Ansökan

Stängd för anmälan

Urvalsgrupper HT 2020

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) 19,67

Gymnasiebetyg med komplettering (BII) 21,25

Högskoleprovet (HP) 0,7

Akademiska poäng på grundnivå (APGR) 165

Totalt antal antagna

Höstterminen 2020 - 40 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Asienstudier: Kina idag - Politisk utveckling, samhällsfrågor och globalt inflytande är 13 750 SEK.