Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Informationssystem - Magisterprogram

Program 60 högskolepoäng · 1 år · Magisterexamen

Illustration: Röd bakgrund, hand sträcker sig över informationsmoln

Beskrivning

Det internationella Magisterprogrammet i informationssystem, som ges på engelska, ger dig utmärkta karriärmöjligheter inom tjänster som förenar teknik, människor och verksamhet.

Vi erbjuder dig ett högkvalitativt program som ger dig verktyg och färdigheter för att förstå utformningen av informationssystem (IS) som hanterar viktiga organisatoriska och samhälleliga utmaningar.

På programmet får du lära dig hur informationsteknik (IT) och artificiell intelligens (AI) kan användas för att uppnå strategiska mål och hur man förstår och arbetar med moderna informationssystem som är flexibla i förhållande till organisationens mål och behov. Du kommer att få en djupare förståelse för informationssystemens bredare verksamhetskontext, hur digitaliseringen påverkar organisationer och förhållandet mellan IT, innovation och hållbarhet.

Kurserna är utformade för att hjälpa dig att tillämpa teorier, modeller och verktyg på verkliga och komplexa problem inom informationssystem. Du kommer också att lära dig att delta i och hantera IS-relaterade förändrings- och innovationsprojekt i nationella och internationella sammanhang.

International Master Class

International Master Class (IMC) är en mycket konkurrenskraftig möjlighet att åka på en utbytestermin efter att du avslutat dina magisterstudier på Ekonomihögskolan. Studenter som uppvisar mycket goda studieresultat under den första terminen kan tävla om platser på IMC.

Karriär

Efter examen är du mycket efterfrågad på arbetsmarknaden eftersom organisationer förlitar sig på informationssystemexperter för att förstå, utforma och utveckla system som hjälper dem att förbli konkurrenskraftiga på dagens globala marknad.

Magisterprogrammet i informationssystem ger dig utmärkta karriärmöjligheter. Du kan satsa på en karriär som förenar teknik, människor och verksamhet och söka tjänster som till exempel: IT-konsult, produktägare, IS-designer, IT-projektledare, verksamhets- och systemanalytiker och business intelligence-analytiker. Programmet är också en god förberedelse för doktorandstudier i ämnet.

Tidigare studenter har fått anställning på företag som Goldman Sachs, Tetra Pak, Capgemini, IBM, Microsoft, Ericsson, PWC, IKEA, Axis Communications, Qlik, Accenture och EY. Några av de utexaminerade har också startat egna företag.

Sök senast 15 januari!

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet ger 14 internationella magister- och masterprogram. I undervisningen möter du många av våra allra bästa forskare, internationella gästprofessorer och företagsledare från flera olika branscher och organisationer. Att du dessutom får kurskamrater som kommer från hela världen är en extra bonus. Redan under studietiden tränas du i att samarbeta med personer från andra kulturer – precis det du kommer att göra i din framtida karriär.

Programmen ges helt på engelska, och alla studenter söker i en internationell antagningsomgång. Ansökningsperioden startar i mitten av oktober, och sista anmälningsdag är den 15 januari för programstart till hösten.

Glöm inte att ladda upp CV och Statement of Purpose!

Det här programmet kräver att du kompletterar din ansökan med CV och Statement of Purpose. Vi har samlat mallar och instruktioner hur du laddar upp dem på vår hemsida.

Läs mer om hur du söker till det här programmet på Ekonomihögskolans webbplats

Sen anmälan?

Vi tar inte emot sena anmälningar till Ekonomihögskolans internationella masterprogram, och du kan inte heller söka till programmet i den senare nationella ansökningsomgången.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programkoordinator

Emilia Svefelt

Telefon: +46 46-222 80 20

E-post: master [at] ics [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

En kandidatexamen med minst 60 högskolepoäng i informationssystem. I kurserna måste ingå: 1) Grunderna och rollen för informationssystem, 2) systemanalys och design, 3) data och information, 4) människa-dator-interaktion, samt 5) informationssystem i organisationer. Engelska 6.

Kurser om minst 60 hp i informationssystem som nämns ovan kan ingå i kandidatexamen men behöver inte ingå i någon examen. Sökande som inte har kurser som heter som ovan måste tänka på att inkludera en kursplan (eller liknande) i sin ansökan för att visa att de specifika förkunskapskraven är uppfyllda.

Urval

Baseras på akademiska meriter och avsiktsförklaring.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Informationssystem - Magisterprogram är 135 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.

Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master