Engelska: Att läsa och skriva noveller
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Kursen introducerar några av grunderna i novellskrivande. Studenterna kommer att läsa, studera och diskutera samtida noveller, såväl som de berättartekniska val som formar dessa berättelser. Genom att göra detta kommer studenterna att utveckla en praktisk kunskap om berättarteknik, vilken de sedan kan applicera på sitt eget skrivande. Studenterna kommer också att ägna sig åt skönlitterära skrivövningar och att ge och få feedback på det de skriver. Ingen tidigare erfarenhet av kreativt skrivande krävs.
Kursen bygger på aktivt deltagande, diskussion, läsande och skrivande. Undervisningen består av sju schemalagda undervisningspass bestående av bland annat föreläsningsmoment och gruppdiskussioner. Studenterna förväntas ta med sina egna insikter om kurslitteraturen till lektioner samt att aktivt bidra till diskussioner och i skrivaktiviteter.
Kursen examineras genom deltagande i lektioner, en aktivitetsportfolio, en kort berättarteknisk analys på ca 500 ord (som ska lämnas in i mitten av kursen) samt en reflekterande uppsats (ca 1000 ord), där studenten reflekterar över hur berättartekniska element och återkoppling har införlivats och använts i den skrivna novellen. Aktivitetsportfolion kommer att innehålla sju skrivövningar som studenten genomför under lektioner och ett utkast till en novell (ca 3000 ord) som bygger på men vidareutvecklar en eller flera av dessa korta skrivövningar.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Engelska
Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund
Postadress
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 75 50
https://www.sol.lu.se/engelska
Katja Jansson
Studievägledare
+46 46 222 84 89
katja [dot] jansson [at] rom [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt 30hp i Engelska.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2025
Dagtid Lund, deltid 50%
På engelska
Studieperiod
3 november 2025 - 18 januari 2026
Ansökan
Stängd för anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Engelska: Att läsa och skriva noveller är 14 375 SEK.