Engelska: Fortsättningskurs (46-60)
Kurs 15 högskolepoäng
Beskrivning
När du har läst Engelska: Fortsättningskurs (31-45), blir du behörig till ENGH14. Även på denna kurs lär du dig mer om vad engelsk språk- och litteraturvetenskap innebär, men du blir även bättre på engelska i både tal och skrift. Ditt ordförråd blir ännu större, liksom din språkliga säkerhet.
Kursen omfattar 15hp, och är därför en halvfartskurs, men är upplagd så att du läser två kurser parallellt under tre fjärdedelar av terminens längd – från och med terminens 6:e vecka fram till terminens slut. Detta innebär i realiteten en studietakt på två tredjedels fart när kursen har kommit igång
Kursens innehåll (Engelska 46-60, ENGH14)
Kursen består av följande två delkurser:
- Språkvetenskaplig analys (7,5hp)
- Litteraturvetenskaplig analys (7,5hp)
Språkvetenskaplig analys är en delkurs där du möter fyra grenar av den engelska språkvetenskapen, normalt morfologi, syntax, semantik och språkhistoria. Delkursen är både praktisk och teoretisk till sin natur. Du lär dig exempelvis både en del om teorin bakom en viss språklig analys och att själv utföra denna analys på engelska meningar, fraser eller ord. Du lär dig också grunderna i hur man skriver en akademisk uppsats om ett språkvetenskapligt ämne. Delkursen examineras genom olika typer av uppgifter, främst mindre uppsatser.
Delkursen Litteraturvetenskaplig analys är dels en kurs där du tränas ytterligare i att skriva akademisk uppsats på engelska, dels en kurs där du blir bättre på att analysera skönlitterär text. Du skriver en litterär uppsats där du drar nytta av de diskussioner som har förts under kursens gång om de texter ni har läst och där du analyserar text inspirerad av de analysmetoder du har mött under kursens gång.
Efter kursen (Engelska 46-60, ENGH14)
Genom denna kurs blir du behörig att läsa kandidatkursen (ENGK03 eller ENGH15 följt av ENGK06), alltså den kurs eller de kurser som behövs om du vill ta ut en kandidatexamen i engelska. Med 60hp engelska har du också en stor konkurrensfördel på arbetsmarknaden, exempelvis om du vill arbeta utomlands eller på företag, myndigheter eller organisationer med många internationella kontakter.
Kursplan
Öppen för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Engelska
Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund
Postadress
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 75 50
https://www.sol.lu.se/engelska
Katja Jansson
Studievägledare
+46 46 222 84 89
katja [dot] jansson [at] rom [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande samt ENGH03 (Engelska: Fortsättningskurs (31-45)) eller motsvarande kunskaper
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2025
Dagtid Lund, deltid 50%
På engelska
Studieperiod
20 januari 2025 - 8 juni 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | VT 2025 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Vårterminen 2025 - 3 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Start Höstterminen 2025
Dagtid Lund, deltid 50%
På engelska
Studieperiod
1 september 2025 - 18 januari 2026
Ansökan
Sista ansökningsdag 2025-04-15
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Engelska: Fortsättningskurs (46-60) är 28 750 SEK.