Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik: Kvantfysik i forskning och samhälle

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Ett genomgående tema i kursen är att påvisa att det är genom materiens kvantfysikaliska natur som vi varseblir vår omgivning och att detta gäller över alla skalor från mikro- till makrokosmos. Baserat på detta samt studentens tidigare inhämtade kunskap inom kvantfysiken avser kursen träna sådana färdigheter som har speciell vikt i yrkeslivet. Detta innefattar övningar i att leda och arbeta i projektgrupper samt att genomföra muntlig och skriftlig framställning med anknytning till fysikämnet där fokus ligger på mottagaren och dennas behov att tillgodogöra sig relevant information till skillnad från övningar där studentens inhämtade kunskap endast redovisas.

Undervisningsspråk

Kursen ges på engelska.

Öppnas för anmälan
2024-09-16

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Johan Gustafson

E-post: johan [dot] gustafson [at] sljus [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 högskolepoäng i fysik inkluderande minst tre av följande kurser: FYSC11 Atom- och molekylfysik, 7,5 hp, FYSC12 Kärnfysik och reaktorer, 7,5 hp, FYSC13 Fasta tillståndets fysik, 7,5 hp och FYSC14 Partikelfysik, kosmologi och acceleratorer, 7,5 hp eller motsvarande, alternativt en kandidatexamen i fysik. Engelska 6/B

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 1 november 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 7 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

20 januari 2025 - 21 mars 2025

Ansökan

Öppnas för anmälningar 2024-09-16

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Kvantfysik i forskning och samhälle är 21 250 SEK.