Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik: Nanoelektronik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen avser att ge kunskaper om tillämpningar av nanoelektroniken inom en rad områden och visa hur komponenter kan tillverkas och modelleras för att användas både som en fortsättning på CMOS och för att tillföra  nya  funktioner utöver CMOS.

Nanoteknologi erbjuder bland annat möjligheter för heterogen materialintegration av transistorer vilket används för att minimera energiförbrukningen i kretsar och för att skapa programerbara minnen.

Kursen bygger på kunskap från såväl Modern Elektronik som Höghastighetselektronik. Användningen av nanotrådar och nanotuber inom elektronik diskuteras ingående samt olika komponentteknologier som har potential för att minimera effektförbrukningen. Applikationer inom kommunikationsteknik, radar  och  inom THz området presenteras.

Kursen avser att ge en grund i hur avancerad materialvetenskap  genererar nya elektroniktillämpningar.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Lars-Erik Wernersson

E-post: lars-erik [dot] wernersson [at] eit [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 hp naturvetenskap inkluderande kunskaper motsvarande FYSA31 Fysik 3: Modern fysik, 30 hp, och FYST34 Fysik: Höghastighetselektronik, 7,5 hp, eller  FYST15 Halvledarfysik, 7,5 hp (eller motsvarande). Engelska 6/B

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

15 januari 2024 - 19 mars 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 3 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Nanoelektronik är 19 375 SEK.