Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik: Magnetiska material

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ger en introduktion till magnetism, magnetiska material, och ett urval av aktuella forskningsområden och tillämpningar. Kursen beskriver även magnetiska mättekniker som är baserade på magnetometri, röntgenstrålning, neutroner samt svepmikroskopi.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Rasmus Westerström

E-post: rasmus [dot] westerstrom [at] sljus [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 90 hp naturvetenskapliga studier i fysik och matematik inkluderande kunskaper motsvarande FYSC11 Fysik: Atom- och molekylfysik, 7,5 hp, FYSC13 Fysik: Fasta tillståndets fysik, 7,5 hp och FYSN17 Fysik Kvantmekanik 7,5 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

22 mars 2023 - 4 juni 2023

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Magnetiska material är 18 125 SEK.