Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Franska för tekniker: språk, kultur och samhällsliv, grundkurs

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ger dels färdighetsträning, såväl muntligt som skriftligt, dels grundläggande kunskaper om det franska samhället och den franska litteraturen och kulturen, med utgångspunkt i ett antal texter.

Huvuddragen i den franska grammatiken gås igenom och övas genom den egna skriftliga produktionen. De litterära och fackspråkliga texterna studeras såväl innehållsligt som språkligt. Eftersom övning i muntlig språkfärdighet är en viktig del av kursen, förutsätts aktivt deltagande i undervisningen.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studierektor

Malin Ågren

E-post: malin [dot] agren [at] rom [dot] lu [dot] se

Lärare

Thierry Gilles

E-post: thierry [dot] gilles [at] rom [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Franska 3

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APGR): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Kvällstid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Start Vårterminen 2025

Kvällstid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

20 januari 2025 - 8 juni 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Franska för tekniker: språk, kultur och samhällsliv, grundkurs är 14 375 SEK.