Handelsrätt: Arbetsrätten i metod och tillämpning
Kurs 15 högskolepoäng
Beskrivning
Kursen förmedlar ett helhetsperspektiv på den arbetsrättsliga regleringens tillämpning i arbetslivet. Den syftar även till att ge fördjupade kunskaper om förhandlingar, konfliktlösning och lagstiftning, medel att reglera arbetslivet samt juridisk och samhällsvetenskaplig metod. Kursen inleds med en genomgång av centrala förhandlingsteoretiska problemställningar av relevans för arbetsmarknadsförhandlingar såsom förhandlingsstyrka, förhandlarnas kompetensområde och mandat, aktörernas strategi- och taktikval, omgivningens betydelse för förhandlingar samt andra aktörer i förhandlingsprocessen, t ex medlare. Därefter behandlas den formella grunden för förhandlingar på arbetsmarknaden. Förhandlingsordningar enligt lag och avtal gås igenom. Lagen om rättegången i arbetstvister och arbetsdomstolens roll som specialdomstol på arbetsmarknaden studeras liksom empiriska förhandlings- och domstolssituationer. Vidare ges en översikt över teorier om företagsdemokrati och arbetsrätt i tillämpning samt analyser av faktorer som påverkar att lagar kan tillämpas enligt sina syften. Undersökningar rörande effekter av arbetsrättsliga reformer behandlas också.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Studievägledare
Sofia Rosendahl
Telefon: +46 46 2227895
E-post: sofia [dot] rosendahl [at] har [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande samt HURB04 Arbetsrätt I, HURB05 Personalekonomi, HR-frågor i en ekonomisk kontext, HARG06 Arbetsrätt II och HARG16 Internationell och komparativ arbetsrätt, alternativt 60 högskolepoäng i handelsrätt inklusive HARG06 Arbetsrätt II och HARG16 Internationell och komparativ arbetsrätt.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2024
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
2 september 2024 - 31 oktober 2024
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2024 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2024 - 45 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Handelsrätt: Arbetsrätten i metod och tillämpning är 30 000 SEK.