Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Human Ecology: Culture, Economy and Ecology

Kurs 15 högskolepoäng
Kursen är en tvärvetenskaplig kurs inom huvudområdet humanekologi i Masterprogrammet i samhällsvetenskap med inriktning på humanekologi (SAHEK). Kursen ges även som fristående kurs.

Kursen omfattar fyra delar med specifika teman: global miljöhistoria, ekonomier som kulturella system, symboliska dimensioner av relationen mellan människa och miljö samt världssystemets politiska ekologi. De fyra temana ger studenten centrala perspektiv och analytiska redskap för en integrerad och gränsöverskridande förståelse för de kulturella och politiska dimensionerna av hållbarhet.

Den första delen ger en orientering om hur globala ekonomiska och politiska processer har förändrat relationen mellan människa och miljö under de senaste 500 åren.

Den andra delen skapar en förståelse för hur dessa och andra ekonomiska förhållanden, idéer och institutioner kan återkopplas till kulturella förhållanden och föreställningar.

Den tredje delen behandlar hur människans samspel med miljön utgår från olika symboliska föreställningar om människa och natur i olika kulturella sammanhang.

Den fjärde delen kopplar samman de historiska, politiska och kulturella perspektiven till en integrerad bild av aktuella hållbarhetsproblem.

Mer om utbildningen hittar du på http://keg.lu.se/en/education/academics/freestanding-courses

Kontakt

Studievägledare: cps [at] hek [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i humanekologi eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

2 september 2019 - 3 november 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 201913 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Human Ecology: Culture, Economy and Ecology är 25 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen