Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Human Ecology: Culture, Economy and Ecology

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen är en tvärvetenskaplig kurs inom huvudområdet humanekologi i Masterprogrammet i samhällsvetenskap med inriktning på humanekologi (SAHEK). Kursen ges även som fristående kurs.

Kursen omfattar fyra delar med specifika teman: global miljöhistoria, ekonomier som kulturella system, symboliska dimensioner av relationen mellan människa och miljö samt världssystemets politiska ekologi. De fyra temana ger studenten centrala perspektiv och analytiska redskap för en integrerad och gränsöverskridande förståelse för de kulturella och politiska dimensionerna av hållbarhet.

Den första delen ger en orientering om hur globala ekonomiska och politiska processer har förändrat relationen mellan människa och miljö under de senaste 500 åren.

Den andra delen skapar en förståelse för hur dessa och andra ekonomiska förhållanden, idéer och institutioner kan återkopplas till kulturella förhållanden och föreställningar.

Den tredje delen behandlar hur människans samspel med miljön utgår från olika symboliska föreställningar om människa och natur i olika kulturella sammanhang.

Den fjärde delen kopplar samman de historiska, politiska och kulturella perspektiven till en integrerad bild av aktuella hållbarhetsproblem.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

E-post: cps [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i humanekologi eller annat relevant ämne, t ex antropologi, sociologi, geografi, miljövetenskap eller motsvarande). Engelska 6/B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 4 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Human Ecology: Culture, Economy and Ecology är 31 250 SEK.