Medicinsk vetenskap: Aktivitetsbalans
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Vill du veta mer om aktivitetsbalans och vad som kan påverka den? Aktivitetsbalans är väsentligt för att främja hälsa för alla människor och är även ett växande forskningsområde. Under kursen får du god kunskap om ämnet som kan användas för vidare forskning eller i praktisk tillämpning på din arbetsplats.
Kursens innehåll
I denna kurs får du en fördjupad förståelse för vad aktivitetsbalans är utifrån olika forskningsperspektiv och teorier om aktivitetsbalans vid hälsa, ohälsa och sjukdom. Vidare kommer kursen att ge dig fördjupad förståelse för möjligheter och hinder för aktivitetsbalans utifrån person, miljö och aktivitet. Du kommer också att fördjupa dina kunskaper gällande aktivitetsbalans ur ett genus- och livsloppsperspektiv, olika gruppers upplevelse av aktivitetsbalans samt hur aktivitetsbalans kan mätas med olika beprövade instrument.
Kursen ges som en halvfartskurs och pågår under tio veckor. Kursen genomförs i form av föreläsningar, seminarier, grupparbete, rapportskrivande och självstudier. Kursen är internetbaserad men har ett fåtal fysiska träffar.
Kursen riktar sig till dig som är legitimerad arbetsterapeut och önskar fördjupa dina kunskaper i aktivitetsbalans och/eller planerar för en magister- eller masterexamen i medicinsk vetenskap.
Efter kursen
Den kunskap som du tillägnar dig under kursen kan du till exempel använda när du arbetar som arbetsterapeut, i din magister- eller masteruppsats eller i forskning för att bidra till att förbättra människors aktivitetsbalans och hälsa.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Kursansvarig
Elisabeth Argentzell
E-post: elisabeth [dot] argentzell [at] med [dot] lu [dot] se
Kursansvarig
Carita Håkansson
E-post: carita [dot] hakansson [at] med [dot] lu [dot] se
Studievägledare
E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Kandidatexamen i arbetsterapi (180 högskolepoäng, varav 90 i huvudämnet).
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2025
Dagtid Lund, deltid 50%
På svenska, distansutbildning
Antal träffar:
3 av vilka 3 är obligatoriska
Studieperiod
24 mars 2025 - 8 juni 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Medicinsk vetenskap: Aktivitetsbalans är 25 625 SEK.