Barockintepretation för sångare och instrumentalister

Kurs 7.5 högskolepoäng

Genom musikalisk interaktion mellan sångare och instrumentalister får studenterna en djupare förståelse för frasering, tempo, puls och klang och kan göra en historiskt medveten tolkning av repertoar från barocken. Merparten av kursen leds av violinisten Peter Spissky och ger möjlighet till kammarmusikensembler eller sololektioner. Tiderna för lektioner och projekt planeras i samarbete med deltagarna. Kursen ges på svenska och engelska.

Kursansvarig: Peter Spissky

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mhm.lu.se/utbildning/program-och-kurser/fristaende-kurser

Öppnas för anmälan
2021-03-16

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Peter Spissky, peter [dot] spissky [at] mhm [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt studerar eller har studerat på musikerutbildning vid musikhögskola eller motsvarande, genomförda högskolestudier inom huvudområdet i ämnet musik om minst 15 hp samt godkända antagningsprov.

Urval

baseras på antagningsprov som består av inskickade inspelningar som bedöms av en jury utifrån kriterierna teknisk/musikalisk kompetens respektive konstnärlig gestaltning utifrån historisk uppförandepraxis.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Malmö, deltid 12%

På engelska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 5 juni 2022

Ansökan

Öppnas för anmälningar 2021-03-16

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Barockintepretation för sångare och instrumentalister är 23 750 SEK.