Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Miljövetenskap: Samhällsplanering med klimatperspektiv

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen tar upp relationen mellan klimatets effekter på vårt samhälle och samhällsplanering, där åtgärder för minskade utsläpp av växthusgaser och klimatanpassning står i centrum.

Kursen består av tre delar:

Cirkulärt biobaserat samhälle i teori och praktik vilket ger en generell översikt om vad ett cirkulärt biobaserat samhälle innebär i praktiken och teorin.

Cirkulära verksamheter och sektorer som fördjupar förståelsen kring ett cirkulärt biobaserat samhälle och hur dess effekter kan undersökas med utgångspunkt i erfarenheter från olika verksamheter och sektorer t ex bostäder, energi, industri och jordbruk.

Projektarbete i grupp inom ett specifikt problemområde där tillägnad kunskap tillämpas.

Kursen består både av teoretiska och praktiska moment. 

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Miljövetenskap

Besöksadress
Sölvegatan 37, 223 62 Lund

Postadress
Sölvegatan 37, 223 62 Lund

http://www.miljovetenskap.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs en examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Dessutom krävs kurserna MVEN15 Klimatförändringen: vetenskap och samhälle, 15 hp och MVEN16 Klimatpolitik: samhällsstyrning och kommunikation, 15 hp eller motsvarande.

För tillträde till kursen krävs även godkänd Svenska B och Engelska B eller motsvarande. 

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 19 mars 2024

Ansökan

Sista ansökningsdag 2023-10-16

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Miljövetenskap: Samhällsplanering med klimatperspektiv är 38 750 SEK.