Miljö- och hälsoskydd - Magisterprogram
Program 60 högskolepoäng · 1 år · Magisterexamen
Beskrivning
Utbildningen är yrkesförberedande och ger dig mycket goda förutsättningar att få ett kvalificerat arbete som miljöinspektör, handläggare, miljösamordnare eller miljökonsult. Vanligast är arbete på miljökontor men länsstyrelser, industri- och konsultföretag är också vanliga.
Du läser yrkesinriktade kurser om livsmedelssäkerhet, miljöskydd, miljöövervakning och tillsynsmetodik. Både teoretiska och praktiska moment ingår i kurserna och under utbildningen ingår praktik på en miljöförvaltning eller länsstyrelse.
Utbildningen kännetecknas av många yrkesverksamma föreläsare med god kunskap inom sina ämnesområden. Du får direkt tillämpbar kunskap som gör dig väl förberedd och eftertraktad på arbetsmarknaden.
Examensarbetet som du skriver på vårterminen kan göras i nära samarbete med ett företag, en miljöförvaltning eller en annan myndighet. Det ger dig möjlighet att skaffa ett professionellt kontaktnät vilket ger goda förutsättningar att hitta ett bra arbete.
Utbildningsplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Studievägledare
Yvonne Persson
Telefon: +46 46-2223782
E-post: yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se
Utbildningsadministratör
Annika Malmgren Widerberg
Telefon: +46 46-2229820
E-post: Annikannika [dot] malmgren_widerberg [at] cec [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Förkunskapskrav:
Kandidatexamen i miljövetenskap, inklusive en kurs i miljörätt, 15 hp,
eller
Kandidatexamen i något naturvetenskapligt ämne, inkluderande en miljövetenskaplig grundkurs, 15 hp samt en kurs i miljörätt, 15 hp
Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska B.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2023
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 2 juni 2024
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2023 |
---|
Totalt antal antagna
Höstterminen 2023 - 1 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Miljö- och hälsoskydd - Magisterprogram är 155 000 SEK.