Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturgeografi: Växthusgaser och biogeokemiska kretslopp

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen syftar till att ge kunskap om kolets kretslopp, vegetationsdynamik, växthusgaser, klimat och miljöproblematiken inom området. Kursen innehåller även ett flertal praktiska moment så som fält-, dator- och laboratoriebaserade övningar samt ett längre fältarbete.

Kursen innehåller föreläsningar som syftar till att ge en solid teoretisk kunskap om kolets kretslopp, växthusgaser och miljöproblematiken inom området. Vi går bl.a. in på assimilation av kol i ekosystem via fotosyntesen, utsläpp av kol från ekosystemet via respiration och nedbrytning och produktion av växthusgaser (bl.a. koldioxid, metan, lustgas och andra flyktiga organiska kolföreningar). Vi behandlar också hur dessa processer påverkas av vegetations- och klimatförändringar. Kursen innehåller ett flertal praktiska moment såsom fält-, dator- och laboratoriebaserade övningar samt ett längre fältarbete. Dessa moment syftar till att ge teoretisk och praktiskt kunskap om de metoder som används inom området.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Susanna Olsson

E-post: susanna [dot] olsson [at] nateko [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 hp naturvetenskapliga studier.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 3 november 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi: Växthusgaser och biogeokemiska kretslopp är 42 500 SEK.