Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Numerisk analys: Numeriska simuleringar av flödesproblem

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen är en valbar kurs på avancerad nivå för en naturvetenskaplig masterexamen i matematik med fördjupning i numerisk analys. Kursens ger en introduktion till moderna numeriska metoder för icke-lineära konserveringslagar, med fokus på fluidmekanik och visar bland annat hur numeriska simuleringar tillämpas och vilka svårigheter som kan uppstå inom design av flygplan- och vindturbiner samt inom klimatforskning.

Kursen behandlar:

  • Modeller inom fluiddynamik
  • Hyperboliska konserveringslagar och deras grundegenskaper (lösning i svagmening, svag entropilösning, chocklösningar),
  • Diskontinuerliga Galerkindiskretiseringar
  • Simulering av gasdynamik Krylov-underrummetoder med förkonditionering
  • Jacobianfria Newton-Krylovmetoder
  • Multigridmetoder för flödesproblem

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Matematik (naturvetenskapliga fakulteten)

Besöksadress
Sölvegatan 18, 223 62 Lund

Postadress
Box 118, 221 00 Lund

http://www.matematik.lu.se/

Kjell Elfström

Studievägledare

+46 46 222 85 41

kjell [dot] elfstrom [at] math [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Engelska 6/B och 90 hp i matematik och numerisk analys, inklusive kunskaper motsvarande kursen NUMN20 Numeriska metoder för differentialekvationer, 7,5 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2022

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

23 mars 2022 - 5 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Numerisk analys: Numeriska simuleringar av flödesproblem är 18 125 SEK.