Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

International Development and Management - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen

Två studenter diskuterar i ett klassrum.

Beskrivning

LUMID är en tvåårig tvärvetenskaplig utbildning som är inriktad på internationell utveckling och management.

LUMID är ett tvåårigt tvärvetenskapligt program med fokus på internationell utveckling och management. Som ett erkännande av komplexiteten i utvecklingsfrågor välkomnar programmet föreläsare och studenter från olika discipliner (inklusive samhällsvetenskap, teknik, naturvetenskap, medicin och humaniora).

Programmet erbjuder studenterna en unik kombination av teoretisk kunskap, tillämpade forskningsmetoder, samt ledningsverktyg och managementsfärdigheter som är kopplade till många olika aktuella utvecklingsområden och utmaningar. Dessa olika aspekter av internationell utvecklingsforskning och praktik integreras genom programkurser, praktik, fältarbetesforskning och kompletterande studentinitiativ och alumni nätverket, vilket ger LUMID en fördel gentemot andra masterprogram inom samma område.

LUMID är medlem i Global Association for Master's in Development Practice (MDP), ett ledande nätverk av masterutbildningar inom utvecklingsarbete, och är således en partner till flera uppskattade högre utbildningsinstitutioner över hela världen.

LUMID är ett av de populäraste masterprogrammen i Sverige med ca 1000 sökande varje år från hela världen till de 40 platser som finns på utbildningen. På grund av den hårda konkurrensen tillämpar vi en ytterst noggrann urvalsprocess där de främsta kriterierna är:

  • Akademiska betyg
  • Relevant yrkesverksamhet i CV
  • Avsiktsförklaring (Statement of Purpose)

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Utbildningskoordinator

Arvin Khoshnood

E-post: lumid [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till programmet krävs en kandidatexamen motsvarande minst 180 högskolepoäng. 

Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

 

Urval

Studentens förmåga att genomföra utbildningen är det huvudsakliga urvalskriteriet. Studenter rangordnas på grundval av tidigare studieresultat (betyg på kurser och examensarbete i kandidatexamen), relevant arbetslivserfarenhet och avsiktsförklaring (statement of purpose)

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för International Development and Management - Masterprogram är 250 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master