Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Food, Tradition and Innovation

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

The course Food, traditions and innovations aims to discuss the meaning of food and meals in various social situations.

Based on a cultural analytical perspective this course focus upon what and how we eat, how different products are incorporated into or excluded from daily meal practices, as well as how food habits are constantly influenced by new circumstances. 

The course will also include discussions on a variety of defining factors concerning food culture such as production and processes, trade and economy, migration and housing. Based on traditions, both new and old, the cultural and social significance of food is discussed in different contexts: in everyday life and in festivities, at home and in public. The historical development of food traditions and innovations, as well as contemporary change and possible future scenarios, will be studied. 

A central perspective of this course is that food culture is a process that is constantly changing.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.kultur.lu.se/en/course/SASH86

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Institutionen för kulturvetenskaper

Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX – Hus C, Lund

Postadress
Box 192, 221 00 Lund

+46 46 222 31 40

https://www.kultur.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2021

Eftermiddagstid Lund, deltid 33%

På engelska

Studieperiod

20 januari 2021 - 5 maj 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

Eftermiddagstid Lund, deltid 33%

På engelska

Studieperiod

20 januari 2021 - 5 maj 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)*
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2021 - 13 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Food, Tradition and Innovation är 13 750 SEK.