Food, Tradition and Innovation
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
The course Food, traditions and innovations aims to discuss the meaning of food and meals in various social situations.
Based on a cultural analytical perspective this course focus upon what and how we eat, how different products are incorporated into or excluded from daily meal practices, as well as how food habits are constantly influenced by new circumstances.
The course will also include discussions on a variety of defining factors concerning food culture such as production and processes, trade and economy, migration and housing. Based on traditions, both new and old, the cultural and social significance of food is discussed in different contexts: in everyday life and in festivities, at home and in public. The historical development of food traditions and innovations, as well as contemporary change and possible future scenarios, will be studied.
A central perspective of this course is that food culture is a process that is constantly changing.
Kursplan
Öppen för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Institutionen för kulturvetenskaper
Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX – Hus C, Lund
Postadress
Box 192, 221 00 Lund
+46 46 222 31 40
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2025
Eftermiddagstid Lund, deltid 33%
På engelska
Studieperiod
22 januari 2025 - 7 maj 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Eftermiddagstid Lund, deltid 33%
På engelska
Studieperiod
22 januari 2025 - 7 maj 2025
Ansökan
Sista ansökningsdag 2024-10-15
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Food, Tradition and Innovation är 14 375 SEK.